Un istoric de credit solid este important din mai multe motive – inclusiv achiziționarea de conturi de credit sau contracte de telefonie mobilă, precum și obținerea unui apartament.

Majoritatea complexelor de apartamente și companiile de administrare necesită un control de credit. Cu toate acestea, unii proprietari vă vor permite să închiriați fără credit stabilit.

În general, acești proprietari vă vor cere în continuare să demonstrați stabilitatea veniturilor. Închiriați doar apartamente în limita bugetului dumneavoastră, chiar dacă puteți obține aprobarea pentru un imobil mai scump.

A avea unul sau mai multe apartamente nelocuite este costisitor pentru proprietari. Ei trebuie să plătească ipoteca și utilitățile fără nicio rambursare sub formă de chirie. Din această cauză – mai ales dacă locuiți într-o zonă cu cerere de închiriere scăzută – este posibil să puteți închiria un spațiu imobil fără istoricul creditului, dacă vă puteți muta imediat.

Dacă nu aveți un venit stabil, poate fi suficient un sold ridicat de economii. Economiile necesare vor varia în funcție de complexul de apartamente sau de compania de administrare, dar în mod ideal, ar trebui să acopere mai multe luni de plată a chiriei.

Proprietarii vor fi mai dispuși să închirieze dacă aveți banii necesari chiriei aferente pentru mai multe luni. Plătind două sau trei luni în avans, proprietarul dumneavoastră nu va risca neplata, cel puțin pentru o perioadă de timp. Asigurați-vă că această plată este bine documentată, astfel încât să o puteți recupera înapoi la finalul contractului de închiriere.

Dovediți-vă caracterul oferind referințe profesionale de la angajatori, colaboratori sau profesori din trecut. Presupunerea generală este că cei care sunt responsabili la locul de muncă sau școala au mai multe șanse să fie responsabili cu gestionarea cheltuielilor lunare. Aceste recomandări sunt o modalitate bună de a demonstra că sunteți o persoană muncitoare, responsabilă, și care nu va întârzia cu chiria.

Există mai multe opțiuni de închiriere fără profil de credit. Dacă dispuneți de timp, înainte de a închiria primul dumneavoastră apartament, urmați aceste idei pentru construirea creditului dumneavoastră de la zero. Dacă nu, folosiți una sau mai multe dintre ideile de mai sus.