Închirierea unui apartament sau a unei case nu este o sarcină ușoară pentru toată lumea. Dacă nu ai mai închiriat până acum o locuință, trebuie să fii atent la toate detaliile înainte de a lua decizia finală de a o cumpăra.

Sfaturi pentru un chiriaș nou

Este important să cercetezi legile proprietarului-locatar pentru a te asigura că, în calitate de chiriaș, îți înțelegi drepturile și responsabilitățile.

Ar trebui să inspectezi sistemul de apă, unitatea de aer condiționat, încuietorile pentru uși și ferestre, instalațiile sanitare (asigură-te că toaletele se scurg), etc. Ai grijă să întrebi agentul imobiliar sau proprietarul despre întreținerea casei și când a fost renovată ultima dată.

Contractul de închiriere este o înțelegere legală între client și proprietar pentru utilizarea bunului de închiriat. Un contract de închiriere poate conține clauze suplimentare care nu sunt legal impuse de proprietarul locatar, dar clauzele sunt obligatorii din punct de vedere legal atunci când contractul de închiriere este semnat de ambele părți.

Odată ce contractul de închiriere este finalizat și agreat atât de proprietar, cât și de chiriaș, poți solicita să vezi din nou proprietatea. Dacă observi mici găuri în pereți cauzate de un ecran de televiziune montat pe perete, fă o fotografie și informează-l pe proprietar în scris.

După ce te muți în noua casă, trebuie să îți plătești chiria la timp. Chiria poate fi plătită cu numerar, cecuri sau transferuri electronice. Plata în numerar nu este recomandată, deoarece nu există nicio variantă pentru a urmări banii, în lipsa unei chitanțe.

Tot când te muți în noua casă, este bine să ai un spațiu de lucru și divertisment cu o conexiune bună la Internet. De exemplu, în timpul liber, poți juca jocuri de masă și de sloturi VladCazino pentru a-ți încerca norocul. Dacă ai o zi bună, poți face bani suplimentari pe lângă cei de la serviciu.

Stabilește o relație bună cu tine și proprietarul tău. Aceasta nu înseamnă că trebuie să fii cel mai bun prieten cu el, dar nici nu dorești să-ți poarte pică sau să te considere un rău platnic. Un proprietar nemulțumit poate fi dificil de suportat pe durata contractului de închiriere.

Acestea sunt principalele sfaturi pentru un chiriaș începător.