Vrei să-ți vinzi locuința, deoarece simți că nu te mai reprezintă, că ai trecut la un nivel mai înalt sau pentru că urmează să-ți părăsești orașul ?

Singur sau cu o agenție?

Ei bine, ai de ales între două posibilități: fie să vinzi singur, fie să apelezi la o agenție imobiliară. Înainte de a vinde locuința, trebuie să observi cam ce se cere pe piață și dacă aceasta ar putea atinge așteptările eventualilor cumpărători. Scopul tău este să pui cât mai bine în valoare proprietatea pentru a primi un preț cât mai bun.

De asemenea, agenția poate avea avantajele sale:

– poate ajuta în probleme legate de fluxul documentelor;

– va face o evaluare a locuinței pe care vrei să o vinzi și apoi îți va spune un preț care să reflecte realitatea;

– în cazul în care trebuie să existe îmbunătățiri, agenția îți va spune unde mai este de lucrat;

– dacă vei lucra cu agentul imobiliar, acesta îți va recomanda cum să te ocupi de publicitatea locuinței pe care dorești să o vinzi;

– în cazul în care nu ești prezent la locul vânzării, un agent imobiliar se poate ocupa de acesta;

– va scădea din timpul de negociere pentru ca această sarcină să devină mai ușoară.

Este obligatoriu să faci cât mai repede cunoscut imobilul pe piață, pentru a-l vinde cât mai repede, desigur. Există multe modalități de a-ți face imobilul cât mai popular și pentru a informa eventuali chiriași în privința lui.

Trebuie, bineînțeles, să știi ce fel de persoane ai putea accepta ca și chiriași, înainte de toate. Bazându-te pe acest criteriu, vei alege canalul cel potrivit de livrare a informației.

În cazul în care vrei să închiriezi studenților, axează-te pe rețelele de socializare cele mai frecventate și pe locurile frecventate de ei. Twitter, Facebook și Instragam sunt cheia.

Asemenea se recomandă dacă preferi să închiriezi unui cuplu tânăr. Recomandările venite din partea unei persoane de încredere funcționează eficient în cercurile tinerilor profesioniști.

Poți promova pe rețelele de socializare plătind, sau să apelezi la o agenție cunoscută, care să te ajute, specializate pe servicii cum este găsirea de chiriași.

Toate costurile ce derivă din promovarea ofertei de închiriere vor fi suportate de agenție şi tot agenția este cea care se va ocupa de formalitățile implicate. Deși nu-i vei cunoaște tu de la început pe chiriași, alegerea finală îți aparține.

În concluzie, acestea sunt principalele reguli care trebui urmate atunci când dorești să închiriezi sau să vinzi o locuință. Nu uita că o perspectivă diferită ajută întotdeauna, așa că nu ezita să ceri sfaturi familiei, prietenilor, colegilor.